Türkiye’deki üniversiteler kaynaklarını, kitaplarını kamuya açıyor. Sonunda bilgiyi saklamayan üniversiteler. Bugünleri de gördük ya. Müthiş yanı şu: Siz şu an bir üniversitede eğitim görmüyor olsanız da sayısız içerikten ilginizi çeken, mesleğiniz veya işiniz için öğrenmek istediğiniz ya da sadece merak ettiğiniz başlıklar için online kaynaklara ücretsiz anında erişiyorsunuz.


https://yokdersleri.yok.gov.tr/
Yayalım mı? Bütün üniversiteler katılsın kamuoyu oluşturalım içerik katlanarak artsın.
Yükseköğretim için çok önemli bir gelişme bu.

Mesela ebeveyn olarak Çocuk Gelişimi bölümüne bir bakmak isteyebilirsiniz.

Sağlık Bilimleri Fakültesi / Çocuk Gelişimi

Resmi, açıklama aşağıda bulunuyor:

“YÖK Dersleri projesi, Yeni YÖK’ün 2020 yılı hedefleri arasında geçtiğimiz aylarda kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bu proje kapsamındaki hazırlıklarımız tamamlanmış olup üniversitelerimiz tarafından üretilen dijital ders içerikleri YÖK Dersleri Platformu (Yükseköğretim Kurumları Dersleri) adını verdiğimiz bu ara yüzle açık erişime sunulmaktadır. İlk aşamada Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin ders içeriklerinin yer aldığı bu platform, inanıyoruz ki diğer üniversitelerimizin de katkılarıyla hem program ve ders sayısı hem de içerik çeşitliliği açısından daha da gelişecek ve zenginleşecektir. Bu platform, yükseköğretimde kalite çıtasının daha da yükselmesine katkı sağlayan bir zemindir. Bu dersleri öğrencilerinin seçmelerine imkan sağlayacak üniversitelerimizin bölümleri, aynı zamanda öğrencilerinin farklı akademik kültürler ile tanışmasını da temin etmiş olacaklar. “Sosyal adalet ve fırsat eşitliği” bizim yükseköğretim anlayışımızın temelini teşkil etmektedir.

Yeni YÖK’ün izlediği “Açık Bilim ve Açık Erişim” politikasının da değerli bir ürünü olan bu projede erişime sunulan ders içeriklerini hazırlayan akademisyenlerimize ve bu sürece katkı veren bu üç üniversitemize teşekkür ederiz.

YÖK Dersleri Platformu ülkemizin değerli akademisyenlerinin derslerini ve birikimlerini bütün öğrencilerimize açmaktadır. Daimi tekamül esasında bu platform, öğrencilerimizin nitelikli ders kaynaklarına erişimi için sürekli geliştirilip zenginleştirilecektir.

Ve son olarak, eğitimin kamusal bir hizmet olduğuna inandığımızı ifade etmek isteriz.

Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç”

SİZİN DÜŞÜNCENİZ NEDİR?

Yorumunuzu yazınız
İsminizi Yazınız

Yorum onaylama sistemi etkin; yorumunuzun yayınlanması biraz zaman alabilir.