10 Mayıs 2008 tarihinde neticelenen Blog Ödülleri’nde Kültür ve Sanat alanında Türkiye birincisi olmamızı sitedeki içerik kadar sizin varlığınıza borçluyum.
Sevginize, cesaret vermenize, iş yoğunluğunuzda ara verip oy vermenize. Hatta öyle duygulandığım bir olay var ki, oylamanın bitişine 5 dk kala uçarcasına gelip, süratle kayıt olup, oy verip, gelen e-maili de onaylamayı başaran Önder sadık dostluğun nişanı gibiydi.
Blog Ödülleri 2008 Kültür Sanat Birinciliği paylaşan: ssonmez
Blog Ödülleri, Bloglama reklam şebekesi ve Microsoft’un ana sponsorluğu ve yan sponsorların desteği ile gerçekleşti. Amaç Türkiye’nin en iyi bloglarını seçmekti. Oylama halk oylaması şeklinde gerçekleşti ve on bin civarında geçerli oy kullanıldı. Şu an Türkiye’de MSN Spaces, Blogger, Blogcu, WordPress ve bağımsız sitelerle çeşitli blog servislerinde 2 milyonun üstünde blog olduğunu düşünüyoruz. Bunların aktif olanları ve içerik girişi sürenleri ise 750 bin gibi görünüyor.
Bu büyük sayı içinde 1. olmak ürpertici bir duygu. Öylesine nefes kesici ki, bu yazıyı yazarken okuyuculara sevincimi yansıtmak isteğiyle, objektif gözlemlerimi sunma arasında gidip geliyorum. Böyle bir anda soğukkanlı kalmak hiç kolay değil.
Sitemizin kuruluşundan beri 700 civarında yazı, 1 milyon 300 bin ziyaretçi, günlük 3500 – 4000 sayfa gösterimi binlerce yorum, makaleler için ayırdığım binlerce iş saati.
Eğer Güneşin Tam İçinde’ye ilk kez geliyorsanız,
“Site nasıl Kültür ve sanat dalında birinci oldu? Okuyucular neden seçti?” diye düşünebilirsiniz.
Her madde için birkaç örnek konu vererek kısaca özetlemek istiyorum.
1) Türk Dili’nin ne kadar olağanüstü olduğunu göstermek için özgün yazılar yazıyorum. “Türkçe Yaz” kampanyası ile yüzlerce site bir rüzgar gibi özenli yazmaya ve imla kurallarına dikkat etmeye başladı. Bu öyle bir zincir oldu ki yorumlarda bile artık güzel Türkçe kullanılıyor. MSN Türkçesi okurlarca terkedilmeye başlandı. Türkçe için etiket kümesi modeli tasarlandı.
- Türkçe, Türkçe Yazılır. MSN Türkçesiyle Değil
- Sanskrit, Dillerin Anası ve Türkçe Anadilim
- Türkçe için Standart Tag | Etiket Kümesi
2) Çalıntı içerikle mücadele için haftalarca “yazmama grevi” yapıldı. Site kapatıldı. Halkı bilinçlendirmek için çok detaylı telif hakları yazıları yazıldı. Özellikle (ç)Alıntılama Sanatında Zen bir ekol ve başvuru kaynağı kabul edilir oldu.
3) Bir çok müze, sergi, kültürel etkinliğe keyifle gidilip ayrıntılarıyla eleştirildi, övüldü, anlatıldı.
- Grafist12 | 12. Uluslararası İstanbul Grafik Tasarım Günleri
- Pera Müzesi’nde muhteşem galeriler
- Cihat Burak | Mimar, Ressam, Yazar
- Ali Teoman Germaner | Aloş Retrospektifi
- İstanbul Modern’de Magnum, Sabancı Müzesi’nde Tanrı’ya Adanmış Halılar
- Günther Uecker / İşaretler ve Yazılar Sergisi
4 ) Kamuoyunun az tanıdığı harika sanatçılarla röportajlar yapıldı ya da tanıtıldı.
- Yaşamdan Kesitler | Bebekler
- Nedim CELKAN | Su Ürünlerinden Sanatsal Yapıtlar
- Heykeltraş İlhan Koman
- LOTTE REINIGER | Makasla Keserek Kağıtlardan Sinema Yapan Sanatçı
- İstanbul Milattan Sonra 1200 Yılı
- ESCHER | Sanatın Geometrisi | Topografist
- İllüzyonist SERMET ERKİN’den mektup var!
- Frank Lloyd Wright | Büyük Mimar
5) Fotoğrafçılık sanatına yeni başlayanlar için makaleler ve ustalar için Türkçe’deki ilk ve en detaylı makaleler yazıldı.
- Fotoğrafçılığın Sırları 1
- HDR Fotoğraf Çekmek | (High Dynamic Range) Photos
- Fotoğraf Eskitme | Aged Photo
- TV Aslında Nasıl Gösteriyor?
- Yıldırımı Fotoğraflamak
- Dijital Fotoğrafçının El Kitabı
- 39 MP Fotoğraf Makinesi H2D Hasselblad
6 ) Şiirler yazıldı. Bu orijinal şiirlerin yanısıra akrostiş tarzda yazılan şiirler ziyaretçi akınına uğradı.
7 ) Sinema ve film eleştirileri yapıldı. Yine her yönüyle irdelenen konular yoğun beğeni topladı.
- Iron Man | Demir Adam
- The Forbidden Kingdom | Yasak Krallık
- Ben Efsaneyim | I Am Legend
- Ağlayan Deve’nin Öyküsü | The Story of the Weeping Camel
- Ağustos’ta Rapsodi
- Son Umut | Children of Men
- Baraka | Dünyaya, “Ev” Deriz.
- Prestige ve Tesla
8 ) Az tanınan müzik grupları ve sevdiğimiz müzik eserleri tanıtıldı desteklendi.
- ARŞMAHAL | Yeni Rock Grubumuz
- Müzikle Tedavi ve Türk Sanat Müziği | TÜMATA
- ERHU – Çin’in Efsanevi Çalgısı
- 12 Parmakla Piyano Çalmak
- Tek Bir Lastik Telle Müzik Aleti Nasıl Yapılır?
- Midi nedir? Yenir mi İçilir mi?
- Santur Dinler misiniz?
- Avaremu | Awara Hoon
- JOEL PERRİ | And Dağlarının Flütü
9 ) Bilimkurgu başta olmak üzere kitap ve yazar tanıtımları yapıldı.
- Isaac Asimov | Robotlar, İmparatorluk ve Vakıf Yazarı
- Hiç bitmeyecek öykü
- Rama, Arthur C. Clarke ve Organik Teknoloji
- KARA KULE 7 | Stephen KING | Efsane Sona Erdi
- Sürgünde Unutulmuş Yürek / Kadir ÇAÇA
10 ) Çok az bilinen olaylar kadar geleneksel konular da gün ışığına çıkarıldı, anlatıldı.
- Bostancı’da Batık Ada, Vordonisi
- Tarihten Silinen 10 Gün
- Zaman Kapsülü
- Demokles’in Kılıcı
- Dünya Günü | Earth Day
- Klein Şişesi ve Topoloji | Klein Bottle
- Uzayda Bir Muz
- Atık Sulardan Toplumbilim Verilerine
11 ) Çizgi roman ve çizgi film sevgisi kitap sevgisi gibi incelendi kahramanlar tanıtıldı.
- Çizgi roman Nasıl Okunur? Silver Surfer / Galactus Döver mi?
- Martin Mystere / Atlantis
- YVES KLEIN MAVİSİ VE MARTİN AMCA
- ROM Uzay Şövalyesi | ROM Spaceknight
- KIZILMASKE | Phantom | Ölümsüz Ruh
- Ushio ve Tora
- Sihirbazlar Kralı Mandrake
12 ) Türkçe Ansiklopedi Vikipedi’yi kültürümüzün Internette’de gelişmesi için tanıtmak, desteklemek için makaleler yazıldı. Bunun yanısıra yüzlerce bağlantı verilerek terimlerin üzerine gelindiğinde bu ansiklopediden snap adlı site yazılımıyla içerik gösterilmesi sağlandı.
13 ) Kültür ve kitap okuma alışkanlıkları için kampanyalar başlatıldı.
14 ) Teknoloji ve sanat ilişkili pek çok konu ele alındı.
- Pixel Art | Noktalardan Resim Çizenler
- Sanal Louvre Gezisi | Harika
- İllüstratör Kevin Hulsey
- Renklere Hükmedenler ve Renk Pazarlama Grubu
- Internet ve Edebiyat
Bu ödülü almamızda emeği geçen başta yarışma düzenleyicisi Eray Endeş ve Microsoft‘a, sponsorlar, Vestel, Kurumsal Haberler, Bloggrazzi, MediaCat ve Fikrimühim‘e, ev sahipliğini yapan Galatasaray Üniversitesi Bilişim Kulübü‘ne
Siz beni her yerde destekleyen canım okuyucularıma, (bu kelimeye link veremiyorum sevgimi, kalbimden gelen ışığı veriyorum)
Beni yetiştiren ana babama ve öğretmenlerime, (her daim onlar bana ne verdiyse ben oyum.)
ve kendisinden çaldığım zamanlarla bu blogu inşa etmeme destek olan ve sevgisiyle “hırsın” gözümü kör etmesini engelleyen canım eşime teşekkür ediyorum. Yalnızca destek olduğu için değil, bu hayatta binlerce çocuğa el uzatan sevgisi, ilgisi ve harika öğretmenliği için de…
BLOG KONFERANSI 2008
Gelelim Blog Konferansı’na. Geçen yıl ki 2007 Blog Konferansı’nı o kadar aşırı detaylı yazmıştım ki sanırım bu bir ekol oldu daha gecenin bu saatlerinde dostlarımın çoktan ayrıntılarıyla yazdıklarını görmeye başladım. 🙂
Ben bu sefer kelime kelime dikte etmek istemiyorum. Çünkü bir çok video çekildi. Bir çok kişi yazıyor. Bir de ben haber özeti şeklinde yazayım demek saçma bir yazma egosu olur. Bence önemli olan, her yazarın bu toplantıyı görme şekli ve insanlardan neleri, nasıl aldıkları, kısaca kazanımlar. Öyleyse kendi izlenimlerimi sunmak istiyorum sizlere.
İlk olarak Blog Konferansı 2008 Galatasaray Üniversitesi’nde Ortaköy’ün nefis sahilinde gerçekleşti. Eğer İstanbul’da yaşamıyorsanız yaz aylarında gelmeli ve harika boğaz manzarasının tadını çıkarmalısınız.
Bu toplantının sürpriz konuğu bence Mehmet Doğan‘dı. En eski blog yazarlarından hatta Altın Örümcek Ödüllü ve blog yazıları kitap olarak basılmış ilk yazarlarımızdan birisi olarak tam zirvedeyken istifa etmişti.
Hepimizi üzen şaşırtan bir kararla yazmayı bıraktığını açıkladığında ardından şöyle bir ağıt yakmıştım 🙂
Yıllarca yazılarını okumuş, web üzerinden tanışmış olmamıza rağmen, yüzyüze görüşmek bambaşkaydı. Samimi geçen görüşmemizde yanılmadığımı gerçek bir insan bulduğumu söylemeliyim. İnsanın “dostum olsun” diyeceği karakterde gerçek bir aile babası.
Seminerin girişindeki eğlenceli anlatımında, hepimizi gerçeğe davet etti. Bilgi sürekli katlanarak artıyordu. İnsanlar bu hızlı gidiş karşısında eziliyor. Zaman bulamıyor, imkan bulamıyordu.
Ancak elimizden giden en önemli şey zaman değildi. İlgiydi. E-posta kutularımızı dolduran mesajların ve MSN konuşmalarının arasında bilgisayar bağımlısı kişiler olup çıkıyorduk.
Dramatik anlatımında nutkumun tutulduğu an okula başlayan kızının çizdiği bir resimdi. Aile resmi çizmesini isteyen öğretmenine götürdüğü resimde tüm aile birlikteyken baba figürü bilgisayarın başında ve kağıdın çok çok uzaklarında el sallıyordu. Evet seviyordu ama onunla ilgilenecek zamanı ve enerjisi yoktu.
Bir blog toplantısında tümümüzün “Bu işi bıraksak mı yol yakınken?” dediğimiz tek an sanırım o andır. Sevdiklerimi ve onlarla geçirmek yerine okuduğum yorumları, gelen yüzlerce e-posta mesajını her gün okuduğum yüzlerce bilimsel, teknolojik ve web teknolojileri makalelerini düşündüm.
Evet. Kızlarıyla gittikleri bir pikniğin fotoğrafını gördüğümde yazmayı bıraktığı için duyduğum o kırgınlık geçti gitti. Doğru kararı verdiğini anladım.
Sağlık ve aile. İkisi olmadan hayat olmazdı.
Daha sonra yine izlemekten dinlemekten çok keyif aldığım bigumigu ekibi geldi sahneye. Zamanında haklarında bir yazı yazmıştım. Aygül & Yalçın Pembecioğlu, karı koca gelmişlerdi ve bizlerle bir topluluk sitesinin nasıl yönetildiğini paylaştılar. Pek çok küçük anekdot verdiler. Cidden profesyonel ve sevimli bir çifttiler.
Başarı öyküleri bölümünde gülmekten katıldığımızı kesinlikle belirtmeliyim. Bu kadar ciddi konular, sanırım ancak bu kadar eğlenceli işlenebilirdi ki ben bunu Fikir Atölyesi‘nden Tunç Kılınç’ın moderatör olarak varlığına bağlıyorum. Kıvrak ve doğrudan zekası, katılımcıların keyifli olmasına ve zekalarını deneyimlerini ortaya serbestçe koymalarına imkan veriyor. Arada başka blog yazarlarına attığı taşlar da(!) heyecanı yüksek tutuyor.
Nahnu.org ile tanıdığımız eski blog yazarlarından Bünyamin Ayar’ı böyle sempatik beklemiyordum. 🙂 Daha çok ciddi, kelli felli düşünmüştüm. Bu ilk yüzyüze görüşmemiz oldu. Belki siyaset içeren günlük yazıları da bu haksız önyargıya kapılmama yol açmış olabilir. 🙂 Yakın zamanda evlenmek isteyen Nahnu cidden son derece sıcak bir şekilde ve görmeden anlatması zor şekilde espriler patlattı. Videoları mutlaka bulup izleyin.
Keza Selçuk Hoca, eğitimci gözüyle bir meslekdaşım olarak öğrencilerle paylaşımlarını ve webdeki etkinliklerinin onlara katkılarını aktardı.
Burak Büyükdemir‘de kitabından girişimcelerin cesur olması gerektiğinden bahsetti ve kümese düştüğü için asla uçmayı başaramayan bir yavru kartalı anlattı. Öylesine şartlandırılacaktı ki içinde bulunduğu kümes halkı tarafından, asla uçamadan o kümeste ölecekti. Çok etkileyici bir girişimcilik öyküsüydü.
Emrah Doğan ise bir çok sitede yazarlık yapıp kendi blogunda yazdığı birbirinden ilginç konuları paylaştı. Sözlerinden en ilgimi çeken şuydu. Belli siteleri RSS le takip edip herkesle aynı yazıları yazmak yerine sitelerden sitelere gidiyor blogrollardan blogrollara giderken tanınmayan bilinmeyen harika konuları buluyor ve sitesinde tanıtıyor ki bu benim ço ksevdiğim bir surf şeklidir. Zincirler şeklinde gezmek.
Reklam ve blog etkileşimlerini sunan Zeynep Özata‘nın sunumu bizim için gerçekten ufuk açıcıydı. Özellikle firmaların blog açma işine kar amacıyla girip nasıl başarısız oldukları, doğruyu gizleyen blogların cayır cayır yanacağı güçlü uyarılardı.
Gökçen Karan‘ın video bloglar ve Türkiye’de video yayınlama üzerine Ömer Enis‘in soruları ile güzel önerileri oldu.
Burak.com’un sahibi ve en çok takip edilen teknoloji blog yazarlarından olan Burak Bayburtlu 30binin üstünde RSS abonesi olduğunu söyleyince oluşan “nutku tutulma sessizliğini” görmeliydiniz. 🙂
Genelde bir kaç yüzle, birkaç bin arasında blog abonesi olan bizler için inanılmaz rakamlar. Bunun gerçekleşmesini Feedburner Pro hizmetlerine ve Google’un igoogle hizmetlerinde RSS kaydının gelmesine bağladı ancak çok eski bir sözü hatırladım. “Hiç bir ün haksız değildir. Mutlaka bir nedeni vardır.” Yazdıkları ile büyük markaların teknolojik toplantılarına ve yurtdışına çağrıldığını önceden de bildiğimiz Burak Bey’i tebrik etmek istiyorum.
Pınar İlkiz, ise özel hayatını çoğu şeyi gizleyerek, tuttuğu günlüğünü yabancı yorumlara tamamen kapatmasındaki nedeni özel yaşantıyı paylaşanlar dışındakilerin anlayamayacağı şeklinde açıkladı. Yani birilerinin gelip “harika yazmışsın, süper” gibi yorumlarının anlamlı olmayacağını, twitter gibi web2.0 hizmetleriyle özel yaşamını sunmaktan hoşlanmadığını belirtti ki ben de tamamen katılıyorum.
BLOG ÖDÜLLERİ
TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR (LÜTFEN KULLANDIĞINIZDA BU SAYFAYA LİNK VERİN)
BLOG KONFERANSI VE TÖRENİNDE ÇEKTİĞİM FOTOĞRAFLAR
( LÜTFEN KULLANDIĞINIZDA BU SAYFAYA BAĞLANTI VERİN)
Fotoğraf Albümüne Doğrudan Link
Evet ödül töreni güzeldi. Heyecanlıydı. Saygılıydı, paylaşımcıydı en ufak gerilim yaşanmadan olumsuzluk yaşanmadan harika bir dostluk havasıyla başladı ve bitti.
İnsanların genelde yarışma ödül konusuna takıldıklarını okudum pek çok yorumda ve sitede bu dile getirildi. Özet olarak söylenilenler “Microsoft neden bir bilgisayar veya cep bilgisayarı hediye etmek yerine çoğu kişinin sevmediği kullanamayıp vazgeçtiği Vista hediye etti” dendi. Kimileri bu Vista sürümlerinin bir yılda bitecek “kısıtlı sürüm” olduğunu öne sürdü. Yani koparılan fırtınaya layık ödüller olmadığı dile getirildi.
Böyle ödüller üzerine konuşmak adetim değildir hiç hoşuma gitmez, şu an çok rahatsızım ama yapılan eleştirilerin bir noktadan sonra huzursuzluk ve tatsızlık yarattığını gördüğüm için buradan tekrar teşekkür ederek benim ödüllerle bir sorunum olmadığını belirtmek fikrimi açıklamak istedim.
Mesela benim için verilen kitaplar son derece güzel ödüllerdi 🙂 Marka yaratmak üzerine ve gelişen Web 2.0 mecrasında çeşitli deneyimleri içeren kitapları okumak oldukça keyif verecek.
Elbette tüm yarışma ödülleri, sizler için çeşitli makale konuları olarak dönecektir. Eğer işinize yarayacağına emin olursam. 🙂
Son olarak bu yazıyı yazdığımda anneler gününe girdik.
Yetişkin bir insan olmama karşın bu ödülü görmesi için anneme götüreceğim. Geceler boyunca başımda durduğu sevdiği yetiştirdiği, çeşitli maddi imkansızlıklar içinde okumam öğrenmem için beni ileri ittiği için şu anki hayatımı yaşıyorum. Emeklerinin boşa gitmediğini göstermek istiyorum. Sevgisinin tüm sevenlerimde sizlerde yaşadığını anlatmak istiyorum. Sessizce dizinin dibinde oturup elini tutmak istiyorum. Bugün anneler günü ve hem ailemi, hem eşimin ailesini (aslında hepsi ailem) ziyaret edeceğim için bir süre yorumlara bakmayacağım ve cevap yazamayacağım. Döndüğümde görüşmek üzere.
Blog Ödülleri 2008 sonuçları
Kültür – Sanat kategorisi
1. gunesintamicinde.com – Süleyman Sönmez
2. jiklet.com – Burak Kaynak
3. azpismis.com – Hakkı Ceylan
Kişisel Bloglar kategorisi
1. beyn.org – Barış Ünver
2. nahnu.org – Bünyamin Ayar
3. omerenis.wordpress.com – Ömer Enis Şen
İş Dünyası Kategorisi
1. webrazzi.com – Arda Kutsal
2. ceoyavuz.wordpress.com – Yavuz Selim Şen
3. bulasicidelilik.com – Youthrep
Komünite – Topluluk kategorisi
1. wolkanca – Volkan Yılmaz
2. bigumigu.com – Aygül ve Yalçın Pembecioğlu
3. otobuste.blogspot.com – Murat Kaya
Reklam – Pazarlama kategorisi
1. fikiratolyesi.com – Tunç Kılınç
2. elmaaltshift.blogspot.com – Fırat Yıldız
3. selimtuncer.blogspot.com – A. Selim Tuncer
Teknoloji kategorisi
1. siberkultur.com – Eren Emre Kanal
2. dmry.net – Hakan Demiray
3. yakuter.com – Erhan Yakut
Hobi kategorisi
1. edasuner.com – Eda Suner
2. misssgibi.com – Zerrin Damgacı
3. geziyorum.net – Emre Tok
Spor kategorisi
1. webaslanlari.blogcu.com – Murat Şahin
2. acetoblog.com – Bülent Timurlenk
3. bahsettinabi.com – Yalçın Onur
Haber – Gündem kategorisi
1. okanyuksel.net – Okan Yüksel
2. cagatayca.com – Çağatay Aktürk
3. dusunceler.org – Tarık Suat Demren
Eğlence kategorisi
1. elifsevvalsolmaz.blogspot.com – Şevval Elif Solmaz
2. delifikir.org – Lotus Medya
3. geyikmuhendisi.com – Orçun Taşar
EPOSTA ABONELİĞİ İÇİN
Aşağıdaki formda e-posta adresinizi yazın, gelen e-postaya onay verin.E-posta aboneliği için e-posta adresinizi eklemeniz, aşağıdaki konuları anlayıp izin verdiğiniz anlamına gelir.
Lütfen okuyunuz. Temel olarak, siteden (Güneşin Tam İçinde) ve yazardan (Süleyman Sönmez) e-posta bülten almaya izin vermek anlamını taşır. Bu iznin temeli: okunacak yazılar, izlenecek videolar, dinlenecek podcastlar, fotoğraflar, tanıtılacak ürün, kitap, site, uygulama, yapay zeka, eğitim, gezi, teknoloji, anket gibi içerikler ve kampanyalar olabilir. Bültenin içeriğinde, bülten sponsorunun ürün ve hizmetine ait bilgi, link ve banner yer alabilir. Bülten e-posta sistemi substack isimli dünyaca çok bilinen, güvenilir e-posta sistemi tarafından gönderilir. E-postalar yeni bir e-posta dağıtım sistemine geçmek dışında üçüncü şahıs ve şirketlerle paylaşılmaz. İşleyiş gereği yurtiçi ve yurtdışındaki server sistemlerinden hizmet verilebilir. Spam gönderilmez. İstediğiniz noktada, tek adımla her e-postanın en altındaki "Unsubscribe" seçilerek üyelikten çıkılır ve siz tekrar e-posta abonelik formuyla veya bülten sayfasında üye olana dek yeni e-posta almazsınız. İlginiz için teşekkür ederiz.
Tebrikler Süleyman Bey. 🙂
Tebrik ediyorum, haklı bir galibiyet. Tıpkı kişisel, teknoloji, iş dünyası ve reklam kategorilerinde de olduğu gibi 🙂
Tebrik ederim. İnşallah verdiğim oy yaramıştır.
Senin adina cok sevindim Süleyman. GTI’ye bu ödül cok yakisti. Tebrikler 😉
Tebrik ederim Süleyman abi. GTI bu ödülü hak ediyor gerçekten. Başarılarının devamını dilerim…
Tebrikler efendim. Ben de oradaydım. Çok güzel bir geceydi. Her şeyi uzun uzun yazmışsınız…
Tebrikler Süleyman Bey.. Ayrıca şunu da belirtmek isterim Altın Web Örümcek ödülleri her ne kadar geneli ifade etse de Bloglama Ödülleri daha adil yapılmış gözüküyor diğer sonuçlara da baktığımızda…
Defalarca tebrik etsem de.. Bir de resmiyet olsun… Yeniden ve yeniden başarılarının devamını diliyor, Canı gönülden tebrik ediyorum 🙂
Saygı ile..
Galatasaray’ın şampiyonluğu tadında bir ödül oldu benim için. Tebrikler Süleyman abi. Ödülü gelecek yıllarda kimselere kaptırmamamız dileğiyle 🙂
Ben ödül aldıktan sonraki konuşmanızı beğendim, ayrıcana yengeye de çok geçmiş olsun. Sizi zaten blogumda tebrik ettim. Ayrıcana verdiğiniz hediye için de çook teşekkür ederim.
Bu ödülü gerçekten hak edenlerden biriydin. Tebrikler.
Çok isabetli bir seçim oldu. Başarılarınızın ve birbirinden güzel yazılarınızın devamını dilerim.
Ne kadar özgün yazılar yazdığını, işini ne kadar önemsediğini, her bir yazı için nasıl eşsiz heyecan duyduğunu ve günler geceler boyu nasıl çalıştığını çok iyi bildiğimden bu ödülü ve daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum.
Ödül töreninde yanında olamasam da kalbim her zamanki gibi yanında idi…
İlerde uzaktaki masadan el sallayan baba resmi çizecek bir çocuk sahibi olmamız muhtemel olsa da…
Her zaman ve şimdi daha çok gurur duyuyorum seninle.
Eşin.
Tebrikler, bu birinciliği bekliyordum… Fazlasıyla hak ediyorsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim..
Tebrikler Süleyman abi :).
Merhabalar
Bazı dangozlara da ödül şansı tanınmış olsa da (:) ) bazı kategoriler istisna idi. Tıpkı Kültür – Sanat gibi..
Hakkınızdır efendim. Takip ediyoruz.
Tebrikler
Selamlar
Öncelikle tebrikler… Bu tarz ödüllerin manevi tatmin yönü her zaman daha önemlidir ve yazdıklarını okuduktan sonra buna ulaşmışsın. Bu tarz ödüller doğru yolda olduğunu gösteriyor senin. Yazmaya devam 😉
Bu kadar uzun ve detaylı bir konu için söylenecek çok şey var ama siz zaten çoğunu söylemişsiniz… Bunların dışında bana da söyleyecek tek bir şey kalıyor: Tebrikler… (Ödül başkasına gitseydi üzülürdüm:) ) Verdiğiniz emeğin ve zamanın karşılığını hiç değilse manevi olarak alabilmeniz beni çok sevindirdi. Bu sitenin içeriğinin kalitesi, yoğun emek ve bilgi paylaşımının ne kadar büyük bir istekle yapılmaya çalışıldığının farkedilmemesi beni üzerdi… İyi ki siz kazandınız. Çok az bir farkla birinciliği kaçıran arkadaşları da aynı iyi niyetle tebrik ediyorum…
Kazanan arkadaşları bir kez de buradan kutluyorum, sevgiler…
Süleyman hocam bu kategoride, ödülü bir başkası alsaydı gerçekten üzülürdüm çünkü bu ödülü sonuna kadar hakediyorsun. Tebrik ederim, klavyene sağlık 🙂
Sizinle aynı kategoriye girmek bile güzel, her yazısı emek kokan güneş kadar sıcak blogunuz ve siz hak etmeyeceksiniz de kim edecek ? 🙂
Bu arada daha ilk senesinde gayet güzel bir organizasyonun altından kalkan Eray beni, asıl bunun ikincisi nasıl olacak ? Ya üçüncü ? Diye düşündürüyor. Herşey çok güzeldi, tekrar tebrikler.
Tek tek cevap vermek istiyorum. Çünkü sizlerin her birinizin gözümde değeri yüksek.
Fatihturan, ben de çalışmalarınızı tebrik ederim. Çok güzel gidiyorlar.
oky, sen de sağol 🙂
Erdal, oy vermeniz elbette işe yaradı 🙂 Bir ara bizim kategoride öyle bir aynıydı ki oylar, tek oy bile sonuçta önemliydi. Sen olmasan belki bugün bu yazıyı yazamazdım. Teşekkür ederim.
Cihangir, GTI’ın sağına soluna bakıyorum. Ödülü görünür bir yere ekleyeceğim. Çok sağol 🙂
Hasan Tosun,ben de taytanik için aynı güzel dileklerimi sunuyorum. Başarı hepimizin. Gün gelecek basılı medyanın kalitesinde olduğumuzu daha büyük kitlelere sunabileceğiz.
Recep Hilmi Tufan elimden geldiğince özet yazdım. Ama henüz fotoğraf ekleyen görmediğim için yazıların yanına en güzel anlatıcı olarak fotoğrafları da ekledim.
Gökhan Atmaca, teşekkür ederim. Altın Örümcek ödülleri içerik ve beğeniden çok jürinin geniş gözlemleriyle veriliyor. Bu da kolay bir iş değil. Hele de kategoride pek çok güzel site varsa.
Ömer Enis, ben de seni tebrik ederim. Kişisel dalda 3.lük güzel bir başarı.
Uğur Samsa, teşekkür ederim. Bir daha ki seneyi şimdiden planlayamıyorum. Bugün güneş çok güzel parlıyor. Tadını çıkarıyorum 🙂
Ceoyavuz, Çinli diyor herkes 🙂 Ben de çok sevdim bu ünvanı. Sitenin eşsiz içeriği ile iş dünyasında ikinci olması çok sevindirici. Üstelik Arda Kutsal gibi müthiş bir rakiple aynı kategoride müsabaka yapmak her yiğidin harcı değldir. Tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.
Henster, ödülü hakettiğimizi düşünmeniz ve ifade etmeniz beni o kadar sevindirdi ki anlatamam. Samimi olarak söylüyorum. Her yarışmada insanların aklına gleenleri az çok biliyoruz. Ancak ben sizin okumanıza layık olacak zamanınızı çalmayacak eserler meydana getirmek ve size sunmak için çırpınıyorum. Bu ödül benim için gerekliydi. Çünkü emek harcadığım bu yazıların daha çok insana ulaşmasını istiyorum. Bunun için oylama sürecinde bu kadar uğraşıldı ve oy istendi 🙂
Gökhan, sizlerin desteğiyle inşallah devam edeceğiz 🙂
Ymungan, eşim olduğun için çok şanslıyım. Dilerim Mehmet Doğan’ın öngörüsüyle, çalışma azmimin bir orta yolunu bularım. Hem ailem hem toplumumuz için. 🙂
Hüseyin Berberoğlu, çok teşekkür ederim. Siteniz biraz ki$isel’e başarılar diliyorum.
Murat abi, yazınız çok güzeldi. Doğrudan altına yorum yazdım.
Barış Ünver, nerelerdeydin_ 🙂 Toplantıda bir tek ödül töreninde gördüm seni 🙂 Tebrik ederim. Konuşman çok eğlenceliydi.
Çağatay, çok naziksin. Rakunroll siten için de başarılar dilerim.
ysglryz, fikriyatım sitende başarılar dilerim. Manevi tatmin evet. Sanırım nahnu’nun dediği gibi maddi tatmin henüz istenildiği noktada değil.
ONALTIKIRKALTI, çok çok teşekkür ederim. Kıymetli yorumlarınızı özledik 🙂 Şöyle eski konuları okuyanlar bilirler. Konu kadar yorum yazana pek rastlanmaz. Karelidefter siteniz de zaten bu sağlam kültürel birikimi kesinlikle ortaya koyuyor.
Çilekli Süt-Yükselen, biz de siz değerli okuyucuları, site sahiplerini tebrik ederiz. Çünkü mükemmel bir dostluk bulduk sizden sağ olun.
Hakan Yamanoğlu, belki bu ara klavyemi değiştiririm. Bayağı eskidi. Yenisi için de geçerli olur mu temenniniz? 🙂 Ne güzel bir söz bu. Sanırım bana ilk kez söylendi. Cidden çok hoşuma gitti. Teşekkür ederim.
Ömer Faruk, güzel yarışmaydı. Nefes nefese geçti. Son ana kadar belirsizlikle doluydu. Gerçekten de sizlerle bir sonraki yıllar çok güzel işler başaracağız gibi geliyor.
Vepa, fotoğrafları aktarmak kolay olmadı evet 🙂 Çünkü 600 civarı fotoğraf çekmiştim ve ödül törenini Ömer Balyalı çekti. Bunlardan 160’ını işe yarar buldum. Ancak tepe flaşı ile çekim yapmak zorunda kaldığımdan ışıklandırmalardan pek memnun değilim fotoğrafçı gözüyle. Yine de bayağı ortamı anlattığını düşünüyorum.
Tebrik ederim, ve fotoğrafları paylaştığınız için teşekkür ederim..
Bu arada söylemeyi unuttum. Dün gece site çöktü ya da başka bir hınzırlık oldu.
Geceyarısı WP’i yeniden kurmama rağmen çalışmadı. Header hataları verdi. Pluginler çalışmadı. Sonra veritabanından sizin yazdığınız yorumları alıp herşeyi sildim. Bir gün önce 6. hissimle, “yarışma sonraları saldırılar olabilir” diyerek aldığım yedekle siteyi geri getirdim.
O arada yazıdaki düzeltmelerim de geri gitti. Tekrardan yazdım. Tekrar düzelttim. Fotoğraf galerisi uçtu. Yeniden ekledim. Yorumlarınızı veritabanına ekledim. Gravatarlar uçtu geri getirdim. Ya hiç batıl inançlı olmak istemiyorum ama bu kadarı arka arkaya inanılmazdı ve tesadüfü aşıyordu.
Kısacası dualarınızla ayakta duruyor sanırım site 🙂
Uyuduğumda saat sabah 5 e doğruydu. Site geri gelmişti ama ben de bitik durumdaydım.
Artık saatlik yedek almalı 🙂
Nazar boncuğu şart 🙂
Abi tebrik ediyorum. Bu ödülü en çok hak eden bloglardan biriydi bu blog. Bu yüzden çok sevindim .
Başarılarınızın da devamını diliyorum . Umarım blogunuz daha iyi yerlere de gelir ….
Blog Odulleri 2008 videolarının hepsini birarada topladım, bakmak istersin diye düşündüm.
Blog Ödülleri 2008 Kazananlar ve Teşekkür Konuşmaları Videoları.
Teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim
Leo
İlk tanıştığımdan beri hep aynı özveriyle prim yapmaya çalışmadan rankı düşünmeden yazılan yazıların sitesi güneşin tam içinde. Düşünmeden oy verdiğim bir diğer blog.
Tebrik ederim Süleyman Bey….Bundan sonra işiniz çok zor, hep birincilik bekleyeceğiz:)
Ama benim oyum hep size olacak…Bu kadar uğraş bu sonucu hakediyor tabii ki…
Sevgiler
Tebrik ettim , yine ediyorum. Gene kazan gene ederim. 🙂
Yazmaya devam 🙂
Gökhan Bey, eminim güneş simgemiz kem gözlerden gelen ışınları yakıp kavuracak güçtedir 🙂
Burak, aynı şekilde ben de blogun için başarılar dilerim. Samimi duyguların için ne desem az gelir.
Leothemaster, teşekkür ederiz videolar için.
Serkan, bir konunun yazılması gerektiğini inandığımda bir tek insanın hayatına bile katkısı olacaksa yazıyorum. İster yüzbin okunsun ister elli. Önemli olan içeriktir.
Anıl Hanım, birincilik siz layık gördüğünüz sürece bizde kalır. Nice krallar Roma’ya girerlerken o eşsiz zaferlerden dönerlerken en yakınlarında bir subayları fısıldarmış “Bunların tümü geçicidir. Dünyada ölüm vardır” Böylece eşsiz fatihler bile tevazuyu hatırlarmış. Sizi alkışlayan halk gerektiğinde indirmekten de çekinmez. Bu nedenle size layık olduğum sürece ismim iyi anılır. 🙂 Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Selçuk Hocam, yazınızdan link gelmiş siz gelmemişsiniz 🙂 Dostluğumuz daim olsun.
Sunipeyk, binlerce senenin blogu yapay uydumuz, teşekkür ederim. Yıllardır süren kaliteli yayınını bilenler biliyor. Bunların onlarcasına layıksın. Taa o gazete şeklinde çıktığı zamandan beri okundun okunuyorsun. Görüşmek üzere komşu sitemiz. 🙂
Zeynep Hanım’ın değerli sunumu bu sayfadan okunabilir.
http://zeynepozata.wordpress.com/2008/05/12/bloglar-ve-pazarlama-2/
Mehmet Doğan, sunusunu sitesine eklemiş. Bu sunuya da buradan ulaşabilirsiniz.
http://altiustutasarim.com/arsiv/2008/05/blog_konferansi_neden_biraktim.php
Tebikler, emekleriniz ve duruşunuz için…
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/8939841.asp?gid=234&sz=19582
Hürriyet’e de çıkmışız.
Hayırlı olsun 🙂
Başarılarınızın devamını dilerim.
Tebrikler
Tebrikler hayırlı olsun.
Harika bir blog, aldığı ödülden de belli. Bu ödüllerin devamının geleceği inancındayım
Hocam 2009 blog ödüllerinde sizin siteniz için oyumu kullanacağım. Çünkü şimdiye kadar gezindiğin en dolu blog olma ünvanını taşıyorsunuz.
Tebrikler başarılarınızın devamını dilerim.
Tebrikler diliyorum , gerçekten hakettiniz .
Hocam çok tebrik ediyorum…
canı gönülden tebrik ediyorum harikasınız…
Merhaba,
Blogunuzu cok önceden beri biliyordum. Webdeneyimleri.com ‘un sahibi Volkan Görgülü’nün sizinle yaptığı bir röportajı izlemiştim. Bu aralar ben de blog yazmaya başladım ve sizin gibi üstatların bloglarını inceliyorum. Böyle bir sitenin Türkçe olması bizim için büyük şans. Teşekkür ediyorum kendi adıma. İyi çalışmalar..
Blogunuzu cok önceden beri biliyordum. Webdeneyimleri.com ‘un sahibi Volkan Görgülü’nün sizinle yaptığı bir röportajı izlemiştim. Bu aralar ben de blog yazmaya başladım ve sizin gibi üstatların bloglarını inceliyorum. Böyle bir sitenin Türkçe olması bizim için büyük şans. Teşekkür ediyorum kendi adıma. İyi çalışmalar..