2) BLOGGER’DAN SİTEMİZİ AÇALIM
( Bu yazı http://www.gunesintamicinde.com/10-dakikada-bloggerla-web-siten-olsun-ister-misin-1/ yazısının devamıdır. Önce onu okumalısınız.)
a) Şimdi artık Gmail hesabımız olduğuna göre sitemizi açmak için önümüzdeki birkaç dakika kaldı demektir. Haydi devam edelim.
www.blogger.com adresine girelim. Karşımıza aşağıdaki gibi gayet sade bir arabirim gelir. Turu sonra atalım 🙂 Sağ alttaki “BLOGUNUZU ŞİMDİ OLUŞTURUN” düğmesine basın.
b) Şimdi gelen ekranda eğer Gmaili yeni açtıysanız kullanıcı adı ve parolanızı yazarak giriş yapın. Eğer hesap oluşturmanızı tamamlamadıysanız aşağıdaki ekranı görür ve kullanıcı hesabı oluşturursunuz.
c) Blog siteniz için bir başlık yazın. Denizin Yeri, Bursa’nın Ev Yemekleri, Altın Kaplama Ev Eşyası Yapma, Tarih Dersleri için Müthiş Kaynak… Hayalgücünüze ve sitenizin anlatacağı konulara uygun bir şeyler yazın. Bu sitenizin ilk kimliğidir. Web ziyaretçisi sitenize gelince nerede olduğunu ilk buradan konumlandırır.
Sonra Blog adresi girmenizi ister. Bu kalıcı bir adrestir. Aman dikkatli seçin. Arkadaşlarınıza vereceğiniz web adresidir. Dikkat etmeniz gereken detaylar. Türkçe harf kullanmayın (ç, ı, ü, ö, ğ, ş, İ, Ç, Ğ, Ö, Ü, Ş ) bu adreste boşluk vermeyin. Adresi kısa tutun kimse gunesintamicinde gibi çok uzun adları girmek istemez 😉
Aşağıdaki örnekte Başlık için ÖRNEK BLOG yazdım. Blog adresi (URL) için http://ornekblog.blogspot.com yazdım. Uygunluğunu kontrol ettim. Daha önce böyle bir adres açılmamamıştı. Adresi alabilirdim.
Şu an için Gelişmiş Blog ayarlarına girmeyin. Sırayla gidiyoruz. Oraya da bakacağız 🙂 DEVAM ET düğmesine basın.
d) Siteniz nasıl görünsün? Dış görünüş önemlidir. ilk algıyı oluşturur. Bu algıyı sitenizin içeriğine en uygun şekilde seçmelisiniz. Site neşeli şeyler anlatıyorsa, iç açan şöyle cafcaflı renkleri seçin. Ciddi şeyler anlatıyorsa ciddi renkler gri, siyah, kahverengi olsun. Yani aşağıdaki şablonlardan seçin. Ama kendinizi çok da sıkmayın. Çünkü sonradan da bu şablonlar değiştirilebiliyor. DEVAM ET diyerek sonraki sayfaya geçelim.
e) Ee artık bir baklava gönderirsiniz :))) Sitemizi açtık. Hayırlı olsun. Şu anda siteniz teknik olarak açıldı. Artık bir deneme yazısı yazalım ve sitemiz nasıl görünüyor bakalım. Harika değil mi? (Hayır 10 dakikayı aşmadık daha 🙂
f) GÖNDERMEYE BAŞLAYIN düğmesine basmıştık. Karşımızda sitelerde olmazsa olmaz alanları gireceğimiz ekran geldi. Yani göndereceğimiz konunun başlığı, içeriği (gövde metni) ve etiketleri. Aşağıda gördüğünüz gibi bir deneme yazısı yazın. Başlığa Merhaba, Gövdeye de “Bu benim ilk satırlarım. Heyecanlıyım, çok güzel şeyler yapacağımı hissediyorum :)” yazdım. Sonra en alttaki YAYINLA düğmesine bastım.
g) Evet muhteşem! İlk sitenizde ilk yazınız yayınlandı. Sitenize girenler artık görebiliyor. Haydi biz de görelim. Bakın aşağıdaki gibi ( yeni bir pencere ) düğmesine basın. Yeni bir pencere açılır ve web siteniz gözler önüne serilir. Sizi dünyaya bağlayacak pencere açılmıştır artık.
h) Daha önce seçtiğiniz şablon farklı ise, sizde ki görüntü farklı olabilir. Ancak benim seçtiğim şablonla Örnek Blog sitesi aşağıdaki oluşmuş oldu.
EVET BU SAYFA DA AŞAĞI DOĞRU ÇOK UZADI. HAYDİ SİTEMİZE FOTOĞRAF EKLEMEK İÇİN BİR SONRAKİ YAZIYA GEÇELİM.
BÖLÜM 3
http://www.gunesintamicinde.com/10-dakikada-bloggerla-web-siten-olsun-ister-misin-bolum-3/
EPOSTA ABONELİĞİ İÇİN
Aşağıdaki formda e-posta adresinizi yazın, gelen e-postaya onay verin.E-posta aboneliği için e-posta adresinizi eklemeniz, aşağıdaki konuları anlayıp izin verdiğiniz anlamına gelir.
Lütfen okuyunuz. Temel olarak, siteden (Güneşin Tam İçinde) ve yazardan (Süleyman Sönmez) e-posta bülten almaya izin vermek anlamını taşır. Bu iznin temeli: okunacak yazılar, izlenecek videolar, dinlenecek podcastlar, fotoğraflar, tanıtılacak ürün, kitap, site, uygulama, yapay zeka, eğitim, gezi, teknoloji, anket gibi içerikler ve kampanyalar olabilir. Bültenin içeriğinde, bülten sponsorunun ürün ve hizmetine ait bilgi, link ve banner yer alabilir. Bülten e-posta sistemi substack isimli dünyaca çok bilinen, güvenilir e-posta sistemi tarafından gönderilir. E-postalar yeni bir e-posta dağıtım sistemine geçmek dışında üçüncü şahıs ve şirketlerle paylaşılmaz. İşleyiş gereği yurtiçi ve yurtdışındaki server sistemlerinden hizmet verilebilir. Spam gönderilmez. İstediğiniz noktada, tek adımla her e-postanın en altındaki "Unsubscribe" seçilerek üyelikten çıkılır ve siz tekrar e-posta abonelik formuyla veya bülten sayfasında üye olana dek yeni e-posta almazsınız. İlginiz için teşekkür ederiz.
Benim sitemde Grup Hepsi’nin resimleri ve hakkındaki bilgiler bulunacak..
Benim de sitem olsun istiyorum ama Google’da 🙂