Çok hoş bir olay. Sevgili eşim bahsedince öğrendim.
Nedir olay? Efendim siz doğdunuz, her ne kadar büyüdünüz unuttunuz, hep böyleydiniz gibi gelse de, avuç kadar minik bir sevimli yüzle doğdunuz ailenize. Bu doğduğunuz gün dünyada hayat sürüyordu.
Ama neler oluyordu mirim? İnsan merak ediyor değil mi?
Türk filmi gibi bir girişle anlattığım olayın teknik açıklaması şu: ,
Hürriyet, istediğiniz günün gazetesini (1948’den başlamak üzere , “Niye ki?” demeyin sanırım bu bir dijital milat (!) ) istediğiniz gibi güzel bir çerçeve ile veya farklı formatlarda basarak size ulaştırıyor. Elbette bir ücret karşılığında, ama üzülmeyin belki size hediye eden biri çıkar. Belki de bir centilmenlik yapıp siz hediye edersiniz?
Bir de başka açıdan yaklaşırsak tarihi olaylara sürmanşetlerle yeniden bakış atmak var. Türkiye tarihi bir çok köşe taşına sahip, bakalım o sırada olaylar nasıl algılanmış?
Bugün kızdığımız olaylar o gün alkışlanmış mı? Ya da nice başarı öyküsü unutulup gitmiş mi? Mesela yatı Kısmet’le dünyayı gezen Sadun Boro 16 Haziran 1968.
Siz de böyle çok bilinmeyen, güzel tarihleri paylaşmak isterseniz, buyurun yorum yazın derim 🙂
TIKLAYALIM:
http://satis.hurriyet.com.tr/ProductList.aspx
https://satis.hurriyet.com.tr/DateSelect.aspx?catid=1&pid=1
EPOSTA ABONELİĞİ İÇİN
Aşağıdaki formda e-posta adresinizi yazın, gelen e-postaya onay verin.E-posta aboneliği için e-posta adresinizi eklemeniz, aşağıdaki konuları anlayıp izin verdiğiniz anlamına gelir.
Lütfen okuyunuz. Temel olarak, siteden (Güneşin Tam İçinde) ve yazardan (Süleyman Sönmez) e-posta bülten almaya izin vermek anlamını taşır. Bu iznin temeli: okunacak yazılar, izlenecek videolar, dinlenecek podcastlar, fotoğraflar, tanıtılacak ürün, kitap, site, uygulama, yapay zeka, eğitim, gezi, teknoloji, anket gibi içerikler ve kampanyalar olabilir. Bültenin içeriğinde, bülten sponsorunun ürün ve hizmetine ait bilgi, link ve banner yer alabilir. Bülten e-posta sistemi substack isimli dünyaca çok bilinen, güvenilir e-posta sistemi tarafından gönderilir. E-postalar yeni bir e-posta dağıtım sistemine geçmek dışında üçüncü şahıs ve şirketlerle paylaşılmaz. İşleyiş gereği yurtiçi ve yurtdışındaki server sistemlerinden hizmet verilebilir. Spam gönderilmez. İstediğiniz noktada, tek adımla her e-postanın en altındaki "Unsubscribe" seçilerek üyelikten çıkılır ve siz tekrar e-posta abonelik formuyla veya bülten sayfasında üye olana dek yeni e-posta almazsınız. İlginiz için teşekkür ederiz.
1946 doğumlu olduğum için doğduğum günkü gazeteyi bu yolla görme şansım yok görme şansım yok, ama fikri çok beğendim. Bence anne ve babalar çocukları doğunca o güne ait bütün gazete ve dergileri alıp saklamalı. Sitedeki resimleri de çok beğendim. İyi çalışmalar dileği ile.
Merhaba,
Ben henüz 16 yaşındayım. Her ne kadar genç de olsam, 1948’den sonrasını ve doğduğum tarihte neler olduğunu merak etmiyorum desem yalan olur. Okuduğum kitaplardan az çok fikrim var ama sanırım o dönemi yaşamak bambaşka bir şey. Bu yüzden Hürriyet’in bu kampanyasını çok beğendim. Yaşıma bakıp bu yumurcak neler saçmalıyor demeyin lütfen. Zira arkadaşlarımın dediğine göre yaşımdan büyük bir beynim var. Teşekkür ederim şimdiden…
Yani açıkcası insan merak ediyoo… Ben doğdumda hayat başlıyomuş gibi gelsede bana sonuçta hayat devam ediyodu.. Bu siteyi beğendim cidden:) 🙂
sadece ilk sayfamı yoksa tüm gazeteyi mi weriolar..
baska bir ulkede ilk dogum gunu sabahima esimin memleketinde,Ingilterenin kucuk bi kasabasinda , Holiday filminin Iris inin evi gibi bi cottige de uyandigimda basucumda nefti yesil kallavi bi kadife kutu durmaktaydi…
aile yadigari birsey herhalde dusuncesiyle telasla actigim kutudan tam otuz yil oncesine, dogdugum gune ait bir yerel gazete durmaktaydi oylece…
insan cok garip hissediyor sayfalari cevirdikce..ve evet sanki bize,biz dogunca baslamis gibi gorunen hayatin nerelerde dalgalandigini anliyor insan..yaslandigini da hafiften animsayarak…
gazete ve kütüphanelerden sonra şahıs bazında en geniş gazete koleksiyonuna sahibim.ilgi duyanlar sahibinden com. koleksiyon kısmını inceleyebilirler.