PayPal Türkiye kapandı. Türkiye’ye de gelmesi için kurulduğu 1998’den beri 10 yıllarımızı harcadık. Yazdık, çizdik, anlattık.
Dünya e-ticaretindeki Türkiye’nin yeri ve gelişimi için emek harcayan herkesin emekleri çöpe atılıyor.
Paypal Türkiye Neden Kapandı? (Resmi Açıklama)
“PayPal Türkiye’deki operasyonlarını neden durduruyor?
Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığımız lisans başvurusunun BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerimizi durdurmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır.
Gelecekte Türkiye’deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.”
PayPal Neden Önemlidir?
E-ticaret hacmini artıran en önemli kalemler: güvenli ve kolay ödeme ile güçlü / hızlı kargo ağıdır.
Yapılan araştırmalar kredi kartlarının kayda değer kısmının hiçbir zaman Internet alışverişlerinde kullanılmadığını gösteriyor.
PayPal bu noktada devreye giriyor. Siz alışveriş ederken, kredi kart bilgilerinizi yüzlerce siteye vermeden PayPal ile alışverişinizi yapıyorsunuz. Sadece PayPal harcamalarınızı, kredi kartı ekstrenize yansıtıyor.
Bir ürün ve hizmet satışı yaparken de, büyük çaplı bir eticaret mağazası değilse, sanal POS maliyetleri ve çeşitli güvenlik tedbirleri ile sitenize dünyanın parasını yatırmadan bu işi devralıyor.
Sosyal Yardım kuruluşları dünyada bağışlarını böyle topluyor.
Sanatçılar ETSY gibi sitelerde ürünlerini satarak para kazanabiliyor.
Steam gibi sitelerden oyun alınabiliyor.
Yurt dışındaki bağlantıda olduğunuz insanlara banka komisyon ve bürokrasisi ile uğraşmadan kolayca para transferi yapıyorsunuz.
Kısacası Google neyse, ödeme araçları için de PayPal o.
Üstelik kurucusu da ünlü Elon Musk. Elektrikli Tesla arabaların, tekrar tekrar kullanılabilen roketlerin, süper hızlı kara trafiğinin, ev pillerinin hayata geçirilmesi için uğraşan dahi.
Durum böyleyken PayPal’in Türkiye’de iş yapamaması hiç hoş değil. Yurt dışı ile alım satım yapan ticaret erbabı için de gerçek bir sorun. En kötüsü bir müşteri olarak çeşitli hizmetler alan bizlerin dünya ile bağının da kesilmesi demek…
Daha söylenecek çok şey var sizleri duymak istiyorum.
PayPal
https://www.paypal.com
https://en.wikipedia.org/wiki/PayPal
BDDK
https://tr.wikipedia.org/wiki/Bankac%C4%B1l%C4%B1k_D%C3%BCzenleme_ve_Denetleme_Kurumu
http://www.bddk.org.tr/
SOSYAL MEDYADA YANKILARI
Paypal’ın bulunmadığı pazarlar Afganistan, Bangladeş, Pakistan, Iran, Irak, Gabon, Sudan, Suriye, Lübnan, Liberya, Zimbabve Fildişi ve …
— Burak Buyukdemir (@burakbuyukdemir) 31 Mayıs 2016
#PayPal a çözüm buldum, Estonya ticari işler için e-vatandaşlık veriyor. Estonya vatandaşı olup banka hesabı açıp hesaba paypal bağlanabilir
— Ahmet Efe Sezginer (@EfeSezginer) 31 Mayıs 2016
PayPal’in benzer kurallar kapsaminda Avrupa’ya sunucu getirip Turkiye’ye getirmedigi icin lisans alamadigi dogru mu? #paypal
— Arda Kutsal (@ardakutsal) 31 Mayıs 2016
@fehimnet soru şu: Diğer ülkerde nasıl lisans alıyor da, koca dünyada bir bizde alamıyor lisansı PayPal? İkincisi BDDK sorumlu ve özerktir
— Süleyman Sönmez (@ssonmez) 31 Mayıs 2016
Paypal’in kapatılmasına çok sinirlendim, iyice taş devrine bağlayalım, taşla değiş tokuş yapalım. Genel ahlaka aykırı değilse tabii.
— Selçuk Erdem (@selcukerdem) 31 Mayıs 2016
TR’de 4193* site PayPal kullanıyormuş.
Hazırlık yapmadılarsa bugün kriz yönetimi günü. #PayPal
(*: IP’si TR olanlar sadece)— Serkan Ünsal (@serkanunsal) 31 Mayıs 2016
İmzala, paylaş: Paypal Türkiye’de Kapanmasın @PayPal @AskPayPal – Kampanyayı İmzala! https://t.co/nk4HL6kYgc via @ChangeTR
— MugeCerman (@MugeCerman) 31 Mayıs 2016
#PayPal Türkiye’den çekilmiyor; kovuluyor, istenmiyor. Doğrsu bu. BKM Express kullanın, neyinize yetmiyor? Sadece global değil, o kadarcık.
— Simto Alev (@simtoalev) 30 Mayıs 2016
Şu an ağlıyorum @PayPal 😢 İnternette sakız bile alsam #paypal kullanıyordum 😔 pic.twitter.com/ZZ7zqd4Xws
— Cem Dişbudak (@aslindaiyicocuk) 30 Mayıs 2016
#paypal ‘ın çekilmesi internetten para kazanan küçük ve orta kademe girişimcilere zarar verecek. Dijitalde kan kaybı devam ediyor.(edecek)
— Sosyal Pazarlama (@sosyalpazarlama) 30 Mayıs 2016
Paypal’in Türkiye’den çekilmesi, dijital girişimcilik zihniyetinin yaygınlaşması adına büyük kayıp. Genç kuşağı zorla BitCoin’ci yapacaklar!
— İsmail H. Polat (@ismailhpolat) 30 Mayıs 2016
Paypal kullanmayan ülkere baktıktan sonra durumun ne kadar vahim olduğunu daha iyi anladım. #paypal
— Faruk Yıldırım (@iyiiadam) 31 Mayıs 2016
Şimdi işi gücü bırakıp PayPal ile alınan abonelikleriniz neydi bulmanız lazım. Spotify, VPN, Office vs. Kredi kartına bağlayın destek varsa.
— Murat Gamsız (@Gamsizm) 30 Mayıs 2016
Türkiyede #paypal kullanımı 6 haziranda sona erecekmiş.
Bu yurtdışı ile alışverişe sekte vurur.
Alternatif BKM Troy yurtdışına kapalı.— Emre Berk (@emreberk29) 31 Mayıs 2016
PayPal seni oturduğun yerden dünyanın diğer ucuna götüren bir hava yolu şirketiyse, Troy dediğin Gebze-Harem hattında çalışan minübüstür. 🙂
— MERT (@mmertpolat) 31 Mayıs 2016
Killing digital economy in Turkey slowly: PayPal halts operations in Turkey after licensing… https://t.co/94MwOIeXKn pic.twitter.com/FYFfIbr0RR
— Erkan Saka (@sakaerka) 31 Mayıs 2016
EKŞİ SÖZLÜK KAMPANYASI – PAYPAL Hesaplarınızdaki Kalan Küsuratları LÖSEV’e Bağışlayın
https://eksisozluk.com/paypal-hesaplarimizla-loseve-bagis-kampanyasi–5120574?a=popular
FOTOĞRAFÇILAR PAYPAL’İN KAPANMASINDAN NASIL ETKİLENECEK?
PAYPAL KAPANMASIN! CHANGE.ORG KAMPANYASI
https://www.change.org/p/paypal-t%C3%BCrkiye-de-kapanmas%C4%B1n-paypal-askpaypal
TECHCRUNCH HABERİ
EK: TÜKETİCİLER / KULLANICILAR NELER YAPMALI (RESMİ AÇIKLAMA)
EPOSTA ABONELİĞİ İÇİN
Aşağıdaki formda e-posta adresinizi yazın, gelen e-postaya onay verin.E-posta aboneliği için e-posta adresinizi eklemeniz, aşağıdaki konuları anlayıp izin verdiğiniz anlamına gelir.
Lütfen okuyunuz. Temel olarak, siteden (Güneşin Tam İçinde) ve yazardan (Süleyman Sönmez) e-posta bülten almaya izin vermek anlamını taşır. Bu iznin temeli: okunacak yazılar, izlenecek videolar, dinlenecek podcastlar, fotoğraflar, tanıtılacak ürün, kitap, site, uygulama, yapay zeka, eğitim, gezi, teknoloji, anket gibi içerikler ve kampanyalar olabilir. Bültenin içeriğinde, bülten sponsorunun ürün ve hizmetine ait bilgi, link ve banner yer alabilir. Bülten e-posta sistemi substack isimli dünyaca çok bilinen, güvenilir e-posta sistemi tarafından gönderilir. E-postalar yeni bir e-posta dağıtım sistemine geçmek dışında üçüncü şahıs ve şirketlerle paylaşılmaz. İşleyiş gereği yurtiçi ve yurtdışındaki server sistemlerinden hizmet verilebilir. Spam gönderilmez. İstediğiniz noktada, tek adımla her e-postanın en altındaki "Unsubscribe" seçilerek üyelikten çıkılır ve siz tekrar e-posta abonelik formuyla veya bülten sayfasında üye olana dek yeni e-posta almazsınız. İlginiz için teşekkür ederiz.
🙂 Hehheee durum çok açık, BDDK’nın istediği gibi at oynatılacak bir sürü haline getirdiği alandaki sürüyü dağıtacak alternatif oluşumlar istememesi ve belli odakların hizmetinde bu alanı tekelleştirmek. Geçmiş olsun. 🙂
Geri dönüşü ile ilgili bir takım çalışmalar yapılıyormuş ama henüz çok net bir resi açıklama yok, daha çok bekleyecez artık