(Serinin birinci yazısı için tıklayın. Serinin ikinci yazısı için tıklayın)
Evet bayağıdır yazmadık. Bizim keratalar ejderha kadar oldu 🙂 Hatırlatalım. Evde ipek böceği besliyoruz. Önce 5 taneydiler biri mefta oldu. Kaldı 4. Sonra bunları dut yaprağı ile besledik, besledik, halen besliyoruz. Neredeyse 1 ay oldu. Gözlerinin içine bakıyoruz. Kutularını sallıyoruz. Yok. Kelebek olmaya niyetleri yok. Ekmek elden su gölden “Tırtılız abi biz” şarkısını söylüyorlar.
Öğrendiğim bir iki numara. Bir dala tutunmadan rahat edemiyorlar. Yaprakları küçükse daha iyi oluyor. Aynı ağacın yaprağını tanıyor ve seviyorlar. İlaçlı bir ağaçtan aldığımız yaprak nedeniyle az daha ölüyorlardı. Yemeyip karınlarını tuta tuta yuvarlanınca anladık, deliye döndük gidiyordu yavrucaklar 🙂 Bilmediğin ağacın yaprağı verilir mi?
Aha bir de aktörümüz veya aktristimiz var artık bilemiyorum. Ne zaman eşim fotoğrafını çekmek istese, inanamazsınız ayağa kalkıyor. Ön ayaklarını kaldırıp canavar kurt pozu veriyor korkunç bir şekilde. Dışarı çıkacakmış gibi yapıyor kutudan. Görseniz ölürsünüz. Hayvan fotoğraf makinesini biliyor nasıl oluyor anlayamadık. (canavartirtil1 isimli foto)
* Bir diğer ilginç olay yaprağı kurutmayacak bir tarzda yiyorlar. Kafaları gövdelerine göre çok küçük bir makine gibi düzenli şekilde kenarlardan yiyorlar. Dışkıları ise gördüğüm en estetik dışkı. Resmen fabrikadan çıkmış paketlenmiş gübre gibi. Minicik siyah noktalar. Ne teknoloji be!
Bakalım ne zaman koza örecekler. Çok heyecanlı. Videoya bile aldım yakın çekimde.
CANAVAR TIRTIL (!)
EPOSTA ABONELİĞİ İÇİN
Aşağıdaki formda e-posta adresinizi yazın, gelen e-postaya onay verin.E-posta aboneliği için e-posta adresinizi eklemeniz, aşağıdaki konuları anlayıp izin verdiğiniz anlamına gelir.
Lütfen okuyunuz. Temel olarak, siteden (Güneşin Tam İçinde) ve yazardan (Süleyman Sönmez) e-posta bülten almaya izin vermek anlamını taşır. Bu iznin temeli: okunacak yazılar, izlenecek videolar, dinlenecek podcastlar, fotoğraflar, tanıtılacak ürün, kitap, site, uygulama, yapay zeka, eğitim, gezi, teknoloji, anket gibi içerikler ve kampanyalar olabilir. Bültenin içeriğinde, bülten sponsorunun ürün ve hizmetine ait bilgi, link ve banner yer alabilir. Bülten e-posta sistemi substack isimli dünyaca çok bilinen, güvenilir e-posta sistemi tarafından gönderilir. E-postalar yeni bir e-posta dağıtım sistemine geçmek dışında üçüncü şahıs ve şirketlerle paylaşılmaz. İşleyiş gereği yurtiçi ve yurtdışındaki server sistemlerinden hizmet verilebilir. Spam gönderilmez. İstediğiniz noktada, tek adımla her e-postanın en altındaki "Unsubscribe" seçilerek üyelikten çıkılır ve siz tekrar e-posta abonelik formuyla veya bülten sayfasında üye olana dek yeni e-posta almazsınız. İlginiz için teşekkür ederiz.
Ben de dün beslemeye başladım aldığımda 10 tane koza vardı, sabah kalktığımda 12 tane olmuşlardı. Şimdi bir tanesi de koza örer, gözümün önünde. Çok hızlılar. sizin canavar tırtıllardan bizde de var. En büyükleri biz gelince hemen ön ayaklarını kaldırır, çok güzeller gözümün önünde büyürler……… Kıbrıs
Ya bence hiç tatlı deiller ayrıca cok korkkunc ve bana birazda iğrenç gelio valla evde beslemek büyük cesaret doğrusu: D
bnce çok güsell hayvanlarda bakması da biraz cesaret ister
Bence hiç iğrenç değiller. Evde 4 tane var onların 3 tanesi koza sardı. Kozalarını kaynatacağım, ipeklerini alacağım, kozasındaki böcek tohumları çıkarsa sayısını bilmiyorum çok böcek olur.
Valla çok sevimli, biraz da korkunçlar.